top of page
  • Writer's pictureLada

Síla autohypnózy - názorná ukázka

Updated: Jul 18

 

Jak funguje hypnóza

Hypnóza je jeden z tradičních postupů léčby psychických poruch v oblasti psychoterapie. Pojmem hypnóza označujeme změněný stav vědomí, při kterém je pacient naladěný na příjem terapeutických sugescí. Sugesce jsou tvrzení, která je pacient schopen přijmout za svá vlastní a ztotožnit se s nimi. Z latinského suggero – podsouvám, našeptávám, dodávám.

 

Názorná ukázka

Na přednášku přišel profesor s kufříkem, vytáhl plynovou masku, nasadil si ji, pak vytáhl baňku s tekutinou, otevřel ji a co nejhlasitěji v plynové masce oznámil, že v baňce je silně zapáchající látka a kdo ji ucítí, ať zvedne ruku.

 

Po chvíli začaly zvedat ruce první řady, pak další a další. Když se štiplavý zápach dostal až do posledních řad, těm prvním začalo být špatně. Otevírali okna, aby si mohli dopřát čpavek, protože někteří studenti omdlévali. Najednou si profesor sundal plynovou masku a vypil obsah baňky. Vysvětlil, že je to obyčejná voda a že ukázal sílu sugesce..... Kdyby řekl, že tato tekutina je smrtelně nebezpečná, už bychom měli mrtvá těla.

 

A teď si představte, že všechna média vytrubují po celé planetě smrtící virus, válku, mobilizace, tající ledovce, ... Co myslíte, že se stane?

 

 

Lada


🍀  Lidové shromáždění živých lidí Bohemia: https://www.novabohemia.cz/

🍀  Email: bohemia@novabohemia.cz

🍀  Stáhněte si aplikaci UNC:  https://www.mobileapp.app/to/yXWV8Nr?ref=cl

81 views0 comments

コメント


bottom of page